duminică, 26 septembrie 2010
CUISOARELE- ANTIOXIDANTI NATURALI
Cuişoarele (Eugenia Caryophyllata)
de C. MIERLUSCA
Arborele de cuişoare poate atinge 15-20 m şi creşte în Madagascar şi Antile. Se recoltează bobocii de flori uscate.
Este un antiseptic foarte puternic, având o putere superioară fenolului de trei-patru ori mai mare. Este un stimulent stomacal şi carminativ, antinevralgic, vermifug, se foloseşte în cazul respiraţiei urât mirositoare, iar în unele ţări cuişoarele erau folosite pentru tratarea alcoolismului.
Cu ani în urmă, cuişoarele se foloseau în stomatologie ca analgezic natural. Cuişoarele sunt un tonic uterin în timpul naşterii. Se recomandă în caz de vărsături, astenie fizică şi intelectuală (deficienţă de memorie).
Se folosesc la tratamentul cancerului. Se administrează două-patru picături esenţă de trei ori pe zi, în miere.
În urmă cu şaizeci de ani, W.A. Briggs utiliza esenţa de cuişoare pentru dezinfecţia mâinilor chirurgilor şi câmpului operator. El trata cavităţile abceselor cu o meşă de tifon impregnată cu esenţă pură sau diluată de cuişoare.
Medicii germani au pus la punct un analgezic general pe bază de cuişoare. Acest narcotic suprimă injecţiile medicamentoase obligatorii, iar operatul poate deveni lucid în 15 minute după anestezie. Mult timp, cuişoarele au fost considerate un panaceu. Esenţa de cuişoare nu trebuie folosită mai mult de un g pe zi, deoarece poate provoca tulburări neurologice.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu