joi, 11 august 2011
Bananele
Bananele
Bananele sunt fructe delicioase, fara samburi ce pot fi gasite in orice sezon. Coaja sa groasa este o excelenta protectie impotriva bacteriilor si a contaminarii.
Banana este un fruct cu o valoare nutritiva ridicata. Este o buna sursa de calorii fiind bogata in elemente solide, iar continutul de apa este scazut. O banana mare poate oferi mai mult de 100 calorii. Contine o cantitate mare de zahar asimilabil, ceea ce o face o sursa buna de energie.
Informatii nutritionale:
Valorile pentru 100 g de fruct:
Proteine 1.2%
Minerale 0.8%
Fibre 0.4%
Carbohidrati 7.2%
Continut 70.1%
Grasimi 0.3%
Calciu 85 mg
Fosfor 50 mg
Fier 0.6 mg
Vitamina C 8 mg
Banana constitue aproape o dieta echilibrata in combinatie cu laptele. Contine multe proteine, care au trei dintre cei mai importanti amino-acizi. Banana in combinatie cu laptele ofera toti nutrientii necesari corpului.
Cum le alegi:
coaja trebuie sa fie galbena, cu foarte putine pete maronii.
Pastrare si preparare:
se pastreaza la temeratura camerei pentru a continua procesul de coacere, insa nu mai mult de o saptamana. Poti sa congelezi bananele foarte coapte pentru a le folosi la tarte.
Sfaturi utile:
stropeste bananele cu zeama de lamaie pentru a impiedica decolorarea. Pentru un desert delicios: stropeste banana cu zeama de portocala si pune-o pe gratar.
Note:
- ajuta la retinerea calciului, fosforului si azotului.
- este folosita ca hrana dietetica impotriva dereglarilor intestinale datorita formulei sale usoare. Este singurul fruct care se poate manca crud fara a determina aparitia ulcerului cronic. Ea neutralizeaza supra aciditatea a sucurilor gastrice. Banana este usor de digerat si un laxativ usor, indepartand simptomele acute si incepand procesul de insanatosire.
- sunt foarte eficiente atat in constipatie cat si in diaree. Ele au capacitatea si de a schimba bacteriile din intestine .
- Bananele sunt folositoare in tratamentul artritelor si a gutei. Este recomandata o dieta de banane doar pentru trei, patru zile. Pacientului i se dau opt, noua banane sa le manance, ori nimic altceva in aceasta perioada.
- avand un continut mare de fier, bananele sunt eficiente in tratamentul anemiei. Ele stimuleaza formarea hemoglobinei in sange.
- acest fruct este foarte folositor pentru cei care sunt alergici la anumite mancaruri sau care sufera de urticarii, dereglari stomacale sau astm. Bananele contin amino-acizi care in cele mai multe cazuri nu sunt alergici.
- bananele sunt bune pentru bolile de rinichi datorita continutului scazut de proteine si sare si a continutului ridicat de carbohidrati. O dieta potrivita pentru toate bolile de rinichi este hranirea cu opt, noua banane pe zi , timp de trei, patru zile.
- o dieta formata din banane si lapte este considerata a fi eficienta in cazul reducerii greutatii. Bananele sunt indicate in acest caz deoarece nu contin sodiu.
- se considera ca bananele gatite sunt un remediu bun in cazul dereglarilor menstruale.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu