Istoria Ju Jutsu în epoca feudală
Unii autori au asamblat bucată cu bucată versiuni ale istoriei artei Ju Jutsu, unele dintre ele, cu real succes, altele mai puţin, eu am studiat mai multe carti despre epoca feudală japoneză şi am descoperit ca originea artelor martiale in Japonia se pierde in negura timpului.
Într-o schiţă a istoriei acestei arte, aflam despre inceputuri cu dificultate, lipsa de fiabilitate a scrierilor, multe cărţi tipărite pentru acest scop au fost puţine şi rare, şi în timp, au aparut nenumărate manuscrise aparţinând diferitelor şcoli de arte martiale, multe dintre ele fiind contradictorii şi nesatisfăcătoare creatorii noilor şcoli par la momentul respectiv ca au făcut istorie la voinţă, materialele despre evenimentele consecvente şi clare şi crearea Ju Jutsu-lui sunt rare.
În antichitate, cunoştinţele de istorie si arta a fost organizate de către profesori din diferite şcoli, care au fost trecute din mână în mână ca informaţii pentru studenţi, ca secrete, pentru a fi păstrate ca sacre.
În plus, izolarea dintr-o provincie la alta, în funcţie de sistemul feudal japonez, a împiedicat transmiterea informatiei intre profesori si elevi de la mai multe şcoli, şi aşa contrar şi adesea contradictorii,au fost transmise evenimentele din istoria lor, de la o generatie la alta. In continuare, este clar că interesul studenţilor era practic, mai degrabă decât cunoaşterea artei in sine, pentru a evolua si a progresa.
Multe sisteme de lupta sunt dezvoltate în timpul epocii feudale in Japonia, lupte cu arme ca suliţa, sabia, arcul, şi unele cu armele naturale, iar unul dintre acestea a fost Ju Jutsu
Revenind la originile aceastei arte stravechi, aceasta coincide cu apariţia clasei samurailor în 792 A.D. Armata la acel moment a fost formata din soldaţi înarmaţi cu săbii , ofiţeri erau recrutaţi din randul tinerilor din provincii, din familii numeroase şi au fost educaţi în arta sabiei, manuirea arcului şi lupta corp la corp. Împăratul a fondat Kammu Botokuden (Virtuozii camerei de război), ca o şcoală de formare a ofiţerilor care au fost numiti "Samurai".
Juan J. Diaz
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu