sâmbătă, 3 iulie 2010

Autoapararea - necesitate si datorie


Autoapararea - necesitate si datorie

Autoapararea este cu adevarat partea martiala a artelor martiale cu totul deosebita de latura sportiva, competitionala cu care ne-am obisnuit cu totii insemnand,karate indiferent de stil, ju-jutsu sportiv, wushu, aikido, kendo, sport chambara, gracie ju-jutsu sau m.m.a.

Inseamna maxim de eficienta cu minim de efort. Inseamna cunoasterea biomecanicii corpului omenesc, a parghiilor articulare, plexurilor nervoase si a centrilor de lovire, stapanirea propriului corp a emotiilor negative si a mintii. Cunoasterea situatiilor reale si stiinta manipularii acestora, cunoasterea cadrului legislativ si incadrarea in normele acestuia care interzice ca apararea sa depaseasca forta si dotarea atacului.

Zilele acestea in haosul care se instaleaza in mijlocul crizei din Romania, cand politicienii se apara pe ei si averile lor in detrimentul nostru al cetatenilor, trebuie sa fim vigilenti pe strada si in firmele si casele noastre. Este o necesitate sa ne aparam si o datorie sfanta sa ne aparam familiiile si apropiatii acolo unde organele abilitate invita agresorii cu binisorul sa mearga acasa ca este tarziu. Este datoria noastra ca antrenori si instructori de arte martiale sa formam o noua generatie de oameni cu coloana vertebrala, responsabili si curajosi.

Sensei Cristian Badila

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu