joi, 11 august 2011

Bananele


Bananele

Bananele sunt fructe delicioase, fara samburi ce pot fi gasite in orice sezon. Coaja sa groasa este o excelenta protectie impotriva bacteriilor si a contaminarii.

Banana este un fruct cu o valoare nutritiva ridicata. Este o buna sursa de calorii fiind bogata in elemente solide, iar continutul de apa este scazut. O banana mare poate oferi mai mult de 100 calorii. Contine o cantitate mare de zahar asimilabil, ceea ce o face o sursa buna de energie.

Informatii nutritionale:

Valorile pentru 100 g de fruct:

Proteine 1.2%

Minerale 0.8%

Fibre 0.4%

Carbohidrati 7.2%

Continut 70.1%

Grasimi 0.3%

Calciu 85 mg

Fosfor 50 mg

Fier 0.6 mg

Vitamina C 8 mg

Banana constitue aproape o dieta echilibrata in combinatie cu laptele. Contine multe proteine, care au trei dintre cei mai importanti amino-acizi. Banana in combinatie cu laptele ofera toti nutrientii necesari corpului.
Cum le alegi:

coaja trebuie sa fie galbena, cu foarte putine pete maronii.
Pastrare si preparare:

se pastreaza la temeratura camerei pentru a continua procesul de coacere, insa nu mai mult de o saptamana. Poti sa congelezi bananele foarte coapte pentru a le folosi la tarte.
Sfaturi utile:

stropeste bananele cu zeama de lamaie pentru a impiedica decolorarea. Pentru un desert delicios: stropeste banana cu zeama de portocala si pune-o pe gratar.
Note:

- ajuta la retinerea calciului, fosforului si azotului.
- este folosita ca hrana dietetica impotriva dereglarilor intestinale datorita formulei sale usoare. Este singurul fruct care se poate manca crud fara a determina aparitia ulcerului cronic. Ea neutralizeaza supra aciditatea a sucurilor gastrice. Banana este usor de digerat si un laxativ usor, indepartand simptomele acute si incepand procesul de insanatosire.
- sunt foarte eficiente atat in constipatie cat si in diaree. Ele au capacitatea si de a schimba bacteriile din intestine .
- Bananele sunt folositoare in tratamentul artritelor si a gutei. Este recomandata o dieta de banane doar pentru trei, patru zile. Pacientului i se dau opt, noua banane sa le manance, ori nimic altceva in aceasta perioada.
- avand un continut mare de fier, bananele sunt eficiente in tratamentul anemiei. Ele stimuleaza formarea hemoglobinei in sange.
- acest fruct este foarte folositor pentru cei care sunt alergici la anumite mancaruri sau care sufera de urticarii, dereglari stomacale sau astm. Bananele contin amino-acizi care in cele mai multe cazuri nu sunt alergici.
- bananele sunt bune pentru bolile de rinichi datorita continutului scazut de proteine si sare si a continutului ridicat de carbohidrati. O dieta potrivita pentru toate bolile de rinichi este hranirea cu opt, noua banane pe zi , timp de trei, patru zile.
- o dieta formata din banane si lapte este considerata a fi eficienta in cazul reducerii greutatii. Bananele sunt indicate in acest caz deoarece nu contin sodiu.
- se considera ca bananele gatite sunt un remediu bun in cazul dereglarilor menstruale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu